Karper Vast in het Riet: Hoe Krijg je ‘em Los?

oktober 23, 2009 0 Reacties →

Het komt helaas regelmatig voor dat er vissen worden verspilt door het vastzwemmen in het riet. Dit gebeurt vaak als er dicht tegen het riet aan wordt gevist, of omdat tijdens de run de vis richting het riet zwemt.

Als je karper voor de eerste keer in het riet terechtkomt weet je misschien niet wat je moet doen. Natuurlijk kun je in de praktijk leren hoe je dit moet oplossen, maar dan verspil je misschien een vis.

Vandaar dat hier een paar tips staan om de vis probleemloos uit het riet te krijgen en te vangen.

  • Rustig druk geven – Een beetje druk geven kan geen kwaad en zal ook vaak het eerste zijn wat je doet. Zo kijk je of hij er vanzelf uit wil komen. Is dit niet het geval moet je zeker niet hard gaan trekken. Dit omdat de karper zich vaak helemaal vast zwemt en met je nylon draad krijg je hem er niet uit. Het gevolg hiervan is dat je lijn breekt.
  • Zwemmen – Als je een vismaat bij hebt is dit een makkelijke oplossing met redelijk weer. Laat je maat het water induiken en naar de rietkraag zwemmen om de vis rustig los te maken. Ook als je alleen bent kan dit; hengel op de steunen, baitrunner aan en zwemmen maar.
  • Roeiboot - Indien je een klein roeibootje mee hebt genomen spring je er natuurlijk even in als je vast zit. Draai aan je molen om jezelf rustig naar de rietkraag toe te bewegen. Als je een vismaat bij hebt kan je hem ook nog meenemen met een schepnet. Zo kun je de vis nog gelijk vangen ook.
  • Hengel op de Steunen – Een karper blijft nooit echt lang op een plek liggen, ook niet in het riet. Als de vis dus vast zit kan je de hengel gewoon weer op de steunen leggen met de baitrunner erop. Zo krijgt de vis de ruimte om te gaan zwemmen, en zodra dat gebeurt komt hij dus los uit het riet.

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!