Tip: Hoe Krijg je een Karper Moe Tijdens een Run?

oktober 18, 2009 0 Reacties →

Wanneer je gaat vissen op karper is het mooiste om mee te maken een harde run, het scheppen van de vis en op de foto gaan. Toch gaat het tijdens het gevecht met de karper nog wel eens fout.

Sommige missers zijn niet nodig en kunnen voorkomen worden door op een goede en snelle manier te drillen. Ik zal proberen uit te leggen hoe je het beste een karper kan drillen om hem zo snel mogelijk moe te maken en op de kant te krijgen.

Heel vaak wordt tijdens de dril met de hengel omhoog binnen gehaald. Op die manier loopt de karper in het verlengde van jouw lijn, en hierdoor kan hij met zijn staart enorm veel kracht ontwikkelen. Het is op zo’n moment jouw kracht tegen die van de karper, en ook jij zal veel inspanning moeten verrichten. Je zal ook merken dat de karper niet zo snel moe wordt.

Dit kan anders en veel effectiever. Als je aan het drillen bent moet je proberen de karper uit balans te krijgen en de snelheid eruit te halen. Dit gebeurt wanneer de kop van de karper wordt omgetrokken. Het kost de karper op zo’n moment zeer veel energie om daar gehoor aan te moeten geven (en dat moet ‘ie, omdat jij drilt) omdat hij steeds weer op snelheid moet komen om zo ver mogelijk van je vandaan te blijven.

Dit is zeer makkelijk te bereiken door tijdens de dril de hengel steeds haaks op de karper te houden. Dat houdt in dat je hengel van links naar rechts kan worden gehouden zodat steeds, waar de karper ook heen zwemt, de kop schuin wordt getrokken. Hier wordt jij niet extra moe van, terwijl de karper na een keer of 15 toch vaak helemaal uitgeput raakt.

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!