Tip: Hoe Krijg je een Zelfgedraaide Boilie Hard?

november 2, 2009 0 Reacties →

Het zelf draaien van boilies heeft meerdere voordelen. Zo kun je de kostprijs per kilogram redelijk beperkt houden, weet je precies wat er in je boilie ziet en kun je veel versere ingrediënten gebruiken.

Ook wij zijn bezig geweest om onze eigen boilies te draaien. Dit ging wel redelijk goed, alleen we kwamen steeds uit op een probleem: de boilie werd nooit echt hard. De boilies leken meer op stuiterballen dan op echte boilies.

Na flink wat navraag en analyze van een aantal recepten te hebben gedaan hebben we de oplossing gevonden. Er zijn een aantal ingrediënten die je moet toevoegen om je mix echt goed te laten uitharden.

Het toevoegen van Caseine of Ei-albumine zorgt ervoor dat je boilie na verhitten heel erg uithard. Het uitharden gebeurt nadat de boilie gekookt is tijdens de tijd dat de boilies gedroogd worden.

Ook de tijd van het drogen heeft invloed op de hardheid van de boilie. Over het algemeen is het zo dat hoe langer je je boilie laat drogen, hoe harder je boilie zal worden. Wil je je boilie dus wat harder krijgen dan ze zijn, laat ze gerust nog een aantal uur liggen.

Om je boilie dus wat harder te maken dan de ‘stuiterballen’ gebruik je Caseine of Ei-albunime in je mix en laat je de boilies na het koken wat langer uitharden.

Succes!

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!