Tip: Hoe Krijg je Partikels Op je Stek?

mei 26, 2010 1 Reacties →

Veel mensen die vissen met partikels – ook wel bekend als klein aas – hebben problemen met het aanleggen van een voerplek. Zeker als je wat verder weg vist, bijvoorbeeld een mooie stek aan de overkant van een water.

Het probleem met partikels als mais, tijgernoten, hennep of duivenvoer is dat het allemaal kleine deeltjes zijn. Dit natte en losse materiaal krijg je niet op je stek gegooid, ook al is het maar 20 meter weg.

Dus, hoe krijg je dit probleem opgelost en zorg je er toch voor dat het voer precies op de plek ligt waar jij wilt? Er zijn een aantal tips te noemen:

 • Paneermeel – Gebruik paneermeel om ballen te draaien van je partikels. Zo krijg je een bol die wat steviger is, waardoor je hem makkelijk met een katapult kunt schieten. Zo kun je richten op de plek die je wilt en komt hij daar als bol aan. Eenmaal in het water gekomen zal de bol los komen en valt het duivenvoer of net waar je mee vist op een plek bij elkaar in het water. Je kan ook kleinere balletjes draaien en een werppijp draaien.
 • Invriezen – Meng door je duivenvoer wat witvisvoer zodat het aan de stevige kant is zodat dat je er bollen van kan maken. Doe het voer als een bol in een boterhamzakje en leg ze dan in de vriezer. Je hebt dan mooie bevroren bollen duivenvoer die je mee kan nemen naar het water, waarna je ze zo op de plek kunt gooien waar je hengel ligt.
 • Uitroeien/meteen voeren – Als je je hengels uit gaat roeien, kun je in een goed afsluitbaar bakje wat duivenvoer etc. meenemen in je boot. Zo kun je makkelijk naar de bodem kijken, en zie je waar je boilie ligt. Op deze manier kun je zien waar je het duivenvoer etc. in het water kan laten vallen.
 • Omlopen naar de overkant – Als je bij voorbaat al weet op welke plek je gaat vissen kun je met je aas naar de overkant lopen om daar vast te gaan voeren voor dat je je hengel uitgooit. Het nadeel zit eraan dat je hengel niet precies op de plek komt te liggen waar je voer ligt. Wel is het handiger om eerst je hengel uit te gooien, en dan naar de plek lopen waar je wilt voeren, dan weet je zeker dat je voer precies goed bij je hengel ligt. Dit is alleen mogelijk als je bij je stek kan komen.

Hopelijk hebben jullie er iets aan! Mochten er nog andere tips zijn, laat een reactie achter onder dit artikel.

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Melissa Poort

URL: http://nachtvissers.nl

Beschrijving: Doordat Melissa vaak met de jongens aan de waterkant is, weet ze een hoop van het karpervissen af!

1 Comment

 1. Er zijn nog meer mogelijkheden wat dacht je van de partikels van baitzone pva vriendelijk.
  kijk eens op http://www.esvsupplies.nl/baitzone.html
  en voor karpertips kijk eens op http://www.esvsupplies.nl/baitzone.html

  succes met de website

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!