Tips voor de Instant Karper Visserij

juni 7, 2010 0 Reacties →

Karpervissen kan op allerlei verschillende manieren. Zo kun je variƫren met onderlijnen, materiaal en aas. Vandaag gaan we het hebben over de instant karper visserij.

Voordat je gaat vissen kan je 2 dingen doen. Je kan een aantal dagen voordat je gaat vissen al voeren, zodat de vissen al vertrouwen hebben in je aas. Dit noemen ze voorvoeren. Ook kun je gewoon zonder problemen zonder voor te voeren gaan. Dit noemen ze ook wel instant vissen.

Om zo veel mogelijk uit je dag te halen moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Hieronder staan wat tips die je kan gebruiken om een mooie sessie te beleven.

  • Vroeg aanwezig zijn – Probeer altijd zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn. Als het licht wordt heb je de meeste kansen om vis te spotten. Ze zijn dan actiever en zo kun je ze makkelijker vinden.
  • Licht verteerbaar, hoge attractie – Het aas is altijd belangrijk en hebt altijd genoeg keuzes. Probeer als je instant gaat vissen aas te kiezen dat licht verteerbaar, maar een hoge attractieve waarde heeft. Zo kan de karper meer aas eten, terwijl het ook makkelijk te vinden is. Wateroplosbare pellets en partikels zoals hennep, duivenvoer en mais doen het altijd goed.
  • Fluor Pop-up – De karper is van nature een nieuwsgierige vis. Een fluor pop-up is van fluoriderende kleur en als de vis er langs zwemt, zal de pop-up meteen opvallen. Dit wordt versterkt doordat een fluor pop-up net boven de bodem en je voerplek zweeft. Hij trekt van de karper.
  • Blijf de vis zoeken – Het is belangrijk om de vis te observeren en in de gaten te houden. Als ze niet op je stek zitten kunnen ze ergens anders aan het azen zijn. Als je niet hebt voorgevoerd hebben ze geen vaste plek waar ze je aas kunnen vinden. Het verwisselen van stekken en het verplaatsen van hengels kan weleens mooie resultaten opleveren!


Observeren kan mooie beelden opleveren!.

  • Variatie in aas - Omdat je van te voren niet precies weet waar de vissen op azen is het verstandig om altijd nog wat variatie achter de hand te hebben. Je kan zo hengels op verschillend aas uitleggen, zodat je kan kijken welke soort het best werkt.
  • Houdt rekening met de wind – De wind is altijd lastig in te schatten, maar probeer er wel een beetje rekening mee te houden. Als de wind warmer is als de watertemperatuur kies je stekken die in de wind liggen. Als het juist kouder is kun je beter voor stekken kiezen die uit de wind liggen.
  • Peilen – Probeer door middel van te peilen variatie te vinden in de bodem structuur. Bij een modderige of zachte bodem kun je proberen een harder stukje te vinden. Bij een wat hardere bodem, zoek dan de wat zachtere stukjes op. Kleine en grotere plateaus of wierbedden kunnen ook altijd goed zijn.

Bedankt voor het lezen en als je nog tips weet, laat het weten via de reactie box onder dit artikel.

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Mitchell Sampey

URL:

Beschrijving:

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!