Wat te Doen Als Je ECHT Geen Karper Vangt

oktober 19, 2009 3 Reacties →

Je gaat elke keer vol goede moed naar waterkant. Steeds blijken de technieken en tactieken die vroeger wel goed vingen niet meer te werken.

Vandaar dat je gaat experimenteren om toch te zorgen dat je een vis kan vangen. Je probeert allerlei soorten onderlijnen en probeert partikels, boilies, snowman-popup en nog veel meer. Ook vis je instant, maar soms voer je ook vrij veel voor. Toch krijg je het niet voor elkaar om een vis te vangen of in ieder geval een run te krijgen.

Experimeteren met Aas

Je wordt er zwaar moedeloos van. En dan? Hoe moet je dan verder en hoe krijg je dan toch die verdiende vis op de mat?

Hier zijn een aantal tips voor als het Echt niet gaat.

 • Blijven experimenteren – Ja, je hebt al zoveel geĆ«xperimenteerd. Toch zal dat de sleutel zijn tot succes. Blijven proberen: nieuwe stekken proberen, voorvoeren, instant vissen, andere rigs, simpelere aassoorten.
 • Materialen checken – Vang jij niks en je vismaat wel? Controleer je materiaal eens goed en vergelijk. Zijn materiaal en onderlijn werkt wel; en die van jou niet. Stap eens af van jouw onderlijn en probeer die van hem. Jullie zijn een team, dus samenwerking is key.
 • Makkelijker water – Als je op een zwaar dressuurwater zit te vissen komt het vaker voor dat je blankt als op een simpeler water. Er is altijd een water dat makkelijker en simpeler is, dus kies er eens voor om daar je materiaal te testen. Je zult zien dat na een paar avondjes op een makkelijk water je je visjes begint te vangen.
 • Hou het simpel - Vroeger, toen je je eerste karpertjes wist te vangen, vong je toen ook de vissen met een uitgebreide popup-rig? Nee, toen ging het simpeler met een bolletje brood of een paar maiskorrels. Deze aassoorten vangen misschien wel beter als de boilie waar de gemiddelde visser mee aan komt. Zorg er eens voor dat je je montages en aaskeuze simpel houdt. Misschien zorgt het voor een vis!

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

3 Comments

 1. otaku zegt:

  Op zijn ouderwets met dobber of gewoon drijvend brood :)

 2. rene sanders zegt:

  Hallo Stefan,

  Ik ben sinds enkele weken helemaal in de ban van het karpervissen.
  Voorheen vaste stok, en in het seizoen op de snoek.
  Maar nu al een aantal keren op pad geweest om deze gave vis proberen te vangen, maar tot op heden geen run, of vangst.
  Ik hou het echt simpel.ballen lokvoer (brood/beschuit mix) met mais (uit Blik).
  3dagen gevoerd en gevist, bij ons in het park op 2 plekken (2 hengels) en niets gevangen.
  aantal keren gewoon een plek uitgezocht een gevoerd op een plek waar de boilie is ingegooid. ook niets gevangen. wat doe ik verkeerd ?
  heb de juiste hengels/rodpod/beetverklikkers/onderlijn met hair, en veel geduld, maar het wil echt niet lukken. weet jij misschien wat er is ?
  Graag je reactie aub.

  groet
  rene uit elburg

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!