26-02-2010 – Een Hete Morgen

maart 10, 2010 0 Reacties →

Na een aantal nachten te hebben geblankt, waar het vermelden het niet waard van is, was het nu tijd voor een nieuw nachtje. Het was stormachtig en winderig, maar wij (Sjors en Stefan) wilden het toch gaan proberen.

Sjors was al eerder vertrokken omdat ik naar school moest. Toen ik was aangekomen en de hengels had uitgelegd was het tijd om rustig te gaan chillen en eten te maken. We hadden dit gedaan door een kleine barbeque te bouwen, want onze gasbrandertje was een aantal weken terug kapot gegaan.

Toen we lekker speklappen en ander vlees hadden gegeten konden we rustig een potje gaan schaken. Ik had het potje gewonnen en Sjors beloofde me de volgende ochtend terug te pakken.

Rond een uur of 12 werden we nog even opgeschrikt door een paar piepen op de hengel van Sjors, maar helaas gaf’ie geen volle run.

Toen we rond een uur of 3 nog een keer honger kregen, werd de barbeque weer nieuw leven in geblazen. De broodjes kroket die waren echt lekker. En toen gingen we slapen.

“Zal ik in één of twee slaapzakken gaan liggen?”, vroeg Sjors. “Ja, ik weet niet, ik ga denk ik in twee.”, was mijn antwoord. Ook Sjors koos voor twee slaapzakken.

In De Morgen

Ineens werden we wakker. Heel de tent stond vol met zwarte rook en het was overal gloeiend heet. Sjors probeerde de tent open te maken met de rits, maar door de rook zagen we niet zoveel.

De enigste mogelijkheid was om dwars door de tent heen te gaan. Dus moesten we zo snel mogelijk een gat maken in het tentzeil. Toen dit was gelukt renden we een stukje van de tent af en ploften we op de grond neer. We hoestten ons kapot.

Toen we naar de tent keken stond die in lichter laaien. Binnen een paar minuten was er helemaal niks meer over van onze tent en spullen. Het vuur was super snel verspreid en was ongeveer 2 meter hoog.

We probeerden nog wat spullen te redden (1 petje en 1 RKC sjaal), maar voor de rest was het te laat. Toen riep Sjors, “Woow kijk mijn hand!”. Zijn hand was zwaar verbrand, de vellen hingen eraan. Maar we hadden geen mogelijkheid om naar het ziekenhuis te gaan of om te bellen, want alle spullen inclusief telefoons en autosleutels waren in vlammen opgegaan.

Gelukkig zaten we dicht bij huis en had 1 schoen van mij, en de andere schoen van Sjors het drama overleefd, en kon ik zo snel mogelijk naar huis rennen. Toen ik thuis mijn hand onder de kraan hield kwam ook ik erachter dat mijn hand was verbrand.

Hierna zijn we zo snel mogelijk richting Sjors gereden en naar het ziekenhuis gegaan. Toen we daar aan kwamen werden we niet geholpen. We gingen onze handen koelen in de WC en hadden het ondertussen best zwaar. We hadden namelijk ook flink wat zwarte rook binnen gekregen.

Toen we uiteindelijk werden geholpen konden we na 5 minuten weer gaan. “Ja, het zijn allebei 2e graads brandwonden, kom morgen maar terug.”, zei de dokter. Lekker.

Later op de dag had Sjors het gevoel dat zijn vingers aan elkaar aan het groeien waren, en dat hij heel de tijd bijna flauw viel. Toen is hij toch maar naar een beter ziekenhuis gegaan, en daar bleek dat hij geen 2e graads brandwonden, maar dat zijn hand 3e graads verbrand is. Ook kwamen ze erachter dat zijn zuurstofgehalte in zijn bloed veel te laag was door de zwarte rook die hij had ingeademd. Sjors moest één nachtje blijven.

De tweede dag in ziekenhuis viel ook tegen. In plaats van dat vertelt werd dat Sjors naar huis kon, moest’ie nog een nacht blijven. Een flinke tegenvaller. Martin en ik waren nog even langs geweest om te kijken hoe het ging.

De volgende ochtend moest Sjors naar het brandwondencentrum in Rotterdam. Daar trokken ze – zonder verdoving – het vel van zijn hand af. Hierdoor zou zijn hand beter en mooier gaan genezen. Toch zéér pijnlijk!

En nu?

Nu zijn we een tijdje uit de roulatie. Sjors ligt er ongeveer een maandje uit voordat hij weer een hengel kan aanraken. Nu het zo lekker weer wordt is het echt zuur om van de zijlijn te moeten kijken.

Al onze visspullen zijn in vlammen opgegaan, we hebben alleen onze hengels nog over. Het zal dus weer een tijdje duren voor deze spullen we zijn aangevuld en weer op pad kunnen.

26-02-2010

We zouden het zeer op prijs stellen als er mensen zijn die ons een kleine zet in de rug willen geven. Wij zijn namelijk ook niet de rijksten, maar we zouden graag snel weer de materialen hebben om te gaan vissen.

Druk op het “Donate” knopje om een bedrag naar keuze te schenken via PayPal. Alvast bedankt!


Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!