28-05-2010 – Vertrouwen Betaalt Zich Uit

mei 31, 2010 0 Reacties →

De voorbije weken hebben we lekker van het zomerse weer genoten. Het was een aantal keer lekker zonnig en ook de wind deed het rustig aan. Lekker visweer dus. Helaas hebben we die nachten geen karper kunnen vangen.

Deze vrijdag was het beter. Sjors en ik gingen vissen op een mooi, door bos omgeven water. Niet al te diep en omdat Sjors hier een aantal weken eerder een 19 pond karper had gevangen waren de verwachtingen hoog gespannen.

Toen we aankwamen was het lekker zonnig, maar wij hadden precies een stek gekozen uit de wind en in de schaduw. Het water zag er goed uit. Alles was groen en er hingen boompjes aan alle kanten over het water. Ook lagen er takken in het water en was er riet en lelies te vinden. Het gevoel was goed.

Lekker rustig alle hengels uitgevaren, even gechillt en gekookt op het nieuwe gasstelletje. De paraplu was opgezet en ons kampement was ready. We hadden gekozen om gewoon lekker onder de paraplu te slapen. Met dit weer kan dat allemaal wel, bijna in de open lucht slapen!

Tegen een uur of 12 was het raak, mijn hengel lag dicht bij een tak in het water. Na een paar minuten hadden we een probleem, omdat de karper een dichtbijzijnd boompje was ingezwommen. De enigste mogelijkheid was om met zijn 2-en in onze boot te stappen en er even heen te varen. Het ging niet zonder slag of stoot om met 2 man, een schepnet en een hengel ons kleine gele roeibootje te zitten.

Bij de boom aangekomen zat de karper goed vast, maar hij was wel te zien. We kregen hem maar niet los. Toen ik uiteindelijk probeerde om de karper te begeleiden met mijn handen, ging ‘ie er ineens vandoor. Hij zwom zomaar weg. Tussen mijn handen door. Ik kon hem gewoon aanraken. De teleurstelling was extra groot omdat het geen kleintje was.

De rest van de nacht gebeurde er vrij weinig. Maar toen het daglicht weer was gearriveerd was het dan eindelijk raak. Een harde run op dezelfde hengel, maar het bleek dat de karper er al vandoor was gegaan. De hengel lag rechts, terwijl de vis helemaal links zwom. Na een goede dril belandde eindelijk een mooie vis op de kant. Een 23 pond schub, mijn dag is weer goed.

28-05-2010

Sjors had ook wel wat activiteit gehad, maar dat was witvis. Hij gaf de moed niet op en roeide zijn lijnen in het begin van de middag opnieuw uit. Het moet toch een keer resultaat opleveren. Het vertrouwen was onveranderd hoog en voor de verandering werd het deze keer wel uitbetaald. Sjors ving nog een prachtige schubkarper van 28 pond.

28-05-2010

Kortom, het was een leuk nachtje vissen met eindelijk weer eens een keer wat actie!

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!