Week 15 – De beloning

april 21, 2010 0 Reacties →

Het zijn zeer drukke weken zo in het begin van de lente. Sinds het laatste logboek item hebben we alweer een aantal nachtjes en avondjes gemaakt. De spullen worden langzaamaan weer aangevuld, de vriezers liggen vol met HollandBaits bollen en het echte werk kan weer beginnen.

Zo ook in week 15, de 3e week van April. Om de nieuwe kwaliteitsbollen van HollandBaits goed te testen zijn we op twee wateren begonnen met het bouwen van een voerstek. Buiten voelt het soms al aan alsof het hoogzomer is, maar de watertemperatuur klimt maar langzaam. De hoeveelheden boilies waarmee de stekken worden opgebouwd zijn dan ook nog redelijk gering.

Omdat ik deze week alleen thuis was (ouders zitten in Barcalona) en toevallig ook nog een week vrij van school, konden we een paar avondjes gaan zitten. De eerste was op zondag 12 april.

Zondag 12 April

Op deze zondag was afgesproken om een aantal uurtjes te gaan vissen. Op de gekozen stekken was 1 keer goed gevoerd, en het vissen kon beginnen.

Toen we aankwamen was er al volop beweging te ontdekken. In de kleine, ondiepe ronde waar Sjors ging vissen leefde een karper zich helemaal uit in de rietkragen. Aan de andere kant van het water was het daarentegen helemaal stil.

Na de hengels rustig uitgegooid te hebben zaten we lekker rustig onder de paraplu te chillen. We werden wel een aantal keer opgeschrikt door een aantal piepjes op de hengels van Sjors, maar verder kwamen we niet. Maar dat maakte niet uit, we wisten uit ervaring dat het rond 23:00 weleens anders kon gaan.

En ja hoor, daar zakte Sjors’ swinger naar de grond. “Brasem?” En daar ging’ie er vandoor. Duidelijk een karper. De karper wist – zoals wel vaker op dit water – van geen ophouden. Hij bleef maar zwemmen en uiteindelijk zwom hij dwars door het riet. Uiteindelijk, nadat de vis zich iets losser had gezwommen, konden we eindelijk de 1e vis van 2010 landden.

12-04-2010

Vrijdag 16 April

Na door de weeks nog een keer te hebben gevoerd was het op vrijdag tijd om weer een avondje te gaan kijken. Lekker rustig werden de spullen uitgepakt en de lijnen uitgegooid.

Ik had twee andere stekken gekozen wat dichter bij de eigen kant. Waarom ver vissen als je de betere stekken voor je neus hebt liggen? Juist. De hengels lagen nu dus beter als de vorige keer. Sjors had een hengel verplaatst.

De wagen stond een eindje van ons vandaan. Toen het om half 10 net donker was geworden zag ik een lichtje bij de auto. Sjors en ik gingen toch maar even kijken, omdat we niet zeker waren of de auto daar veilig stond. Bleek niks te zijn.

Dus, wij weer terug. Met zo’n 150 meter lopen door het weiland voor de boeg hoorden we heel zacht een pieper. Damn, ‘Rennen!’. We gingen op volle snelheid over het weiland naar de hengels, maar helaas. De run was ondertussen al opgehouden en de hengel van Sjors vertoonde geen beweging meer. Kut!

Gelukkig hadden we de beste tijd op de hele avond nog te gaan. Om 23:15 kwam dan eindelijk de eerste vis voor mij. Na een lange run kwam er een mooie 21 pond schub op de mat.

17-04-2010

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!