Welkom op Nachtvissers.nl!

De website heeft veel voor karpervissers te bieden! Aan de linkerkant vindt je categorieen met informatie die interessant zijn voor beginnende en ervaren karpervissers. Ook bieden wij hoge kwaliteit karper aas aan in onze webshop, houden we een logboek en foto album bij van onze vangsten en zijn er reactie mogelijkheden genoeg.

Nachtvissen: De Materialen Checklist

juli 5, 2009 3 Reacties →

Op sommige wateren bestaat de mogelijkheid om te nachtvissen. Hiervoor zijn een aantal specifieke spullen nodig. Omdat ik zelf ook een aantal nachtjes per jaar maak heb ik een vaste lijst met spullen die ik meeneem als ik ga vissen.

 • Vergunningen
  Op de wateren wat men mag nachtvissen is het verstandig dat de vergunningen die je nodig hebt altijd standaard bij hebt. Zo kom je nooit in de problemen en kun je altijd aantonen dat je hier mag vissen.
 • (karper)tent
  Het is verstandig om een tent (of een aantal paraplus met zekerheid mooi weer) mee te nemen naar het nachtvissen. Jij en je spullen liggen dan droog. Het is aan te raden om genoeg haringen mee te nemen, zodat ook met een storm of slecht weer de tent blijft staan.
 • Slaapzak
 • Slaapmat / luchtbed / stretcher
  Om een beetje fatsoenlijk te slapen is het handig om een soort matras mee te nemen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor ontwikkeld. Speciaal voor het karpervissen zijn de stretchers ontwikkeld, maar een slaapmat of luchtbed is natuurlijk ook goed genoeg. Vergeet met je luchtbed je pomp niet.
 • Kussen
  De meeste mensen slapen thuis op een kussen en het is dus verstandig om ook een kussen mee te nemen naar het nachtvissen. Dit voorkomt slapeloze nachten.
 • Extra kleren
  Denk hier aan extra sokken, extra ondergoed, een extra trainingsbroek en dergelijke. Het kan zomaar voorkomen dat midden in de nacht in een stortregenbui de pieper gaat en je helemaal nat regent. Dan ben je gelukkig met extra kleren.
 • Slippers
 • Lenzenvloeistof / Lenzenbakje
  Ikzelf heb lenzen waar ik snachts niet mee kan slapen. Vergeet dus nooit het lenzenbakje en vloeistof zodat als je ogen pijn doen of als je naar bed gaat je altijd even je lenzen kan uitdoen.
 • Goed werkende zaklamp/licht
  Midden in de nacht is het meestal helemaal donker en in de tent zoiezo. Als er dan iets gezocht moet worden is een zaklamp handig. Vergeet ook de extra batterijen niet.
 • Eten + Drinken
  Zodra wij gaan nachtvissen wordt er altijd gezorgd voor een kooktoestel (en natuurlijk voldoende gasflesjes) zodat we ook een fatsoenlijk avondeten kunnen bereiden. Ook is het wel fijn als er voldoende non-alcoholische dranken worden meegenomen voor bijvoorbeeld bij het eten en in de morgen.
 • Medicijnen
  Als je eventueel medicijnen gebruikt is het verstandig om deze mee te nemen. Ook pleisters, pijnstillers, zeep, zonnebrand kan je onder deze categorie scharen.
 • Vuur
  Het is altijd handig om een aantal vuurmakers mee te nemen. Ikzelf zorg er altijd voor dat ik een waterdicht zakje heb met verschillende vuurmakers (lucifers, aanstekers e.d.), zodat wat er ook gebeurd ik vuur bij de hand heb.
 • (content) Geld
  Het komt regelmatig voor dat je materialen te kort komt of vergeten bent. Contant geld is in deze situatie vaak een uitkomst, je loopt even snel langs een winkel en je bent weer voorzien.
 • WC Rol (thanks Ryan)
  Als je aan de waterkant zit is het altijd handig om een of meerdere WC-rollen mee te nemen. Voor als je je behoefte moet doen of om het pannetje schoon  te maken.

Suggesties?

Misschien zijn er karpervissers die ook vaak vissen en die een eventuele toevoeging heeft aan de lijst met materialen. Als jij nog een tip weet, laat het ons weten door een reactie achter te laten. Mocht dit een goede suggestie zijn zal dit artikel worden geupdate.

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

3 Comments

 1. ryan zegt:

  wc roll..??? of hang je in het water
  :)

 2. maikel zegt:

  je bent je hengel vergeten :P whaha

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!