Karpervissen op Afstand, of gewoon voor de Eigen Kant?

oktober 24, 2009 0 Reacties →

Heel vaak zie je steeds hetzelfde gebeuren met karpervissers. Vanaf de plek waar ze gaan vissen kijken ze naar de mooie stekken die ver weg liggen. Dat is natuurlijk ook het eerste waar je naar kijkt. Ook wij vissen vaak zo.

Toch vergeet je dan een belangrijk deel van het water, wat ook zeker vis op kan leveren: de eigen kant. De eigen kant ziet er vanaf de andere kant van het water ook zeer interessant uit, dus waarom niet gewoon 2 of 3 meter van je eigen hengeltop vissen? Het kan allemaal.

Even wat redenen waarom mensen de eigen kant niet bevissen:

  • Vertrouwen – Karpervissen is altijd een kwestie van datgene doen waar jij vertrouwen in hebt. Veel karpervissers ‘geloven’ niet in de stekken en hebben meer ‘vertrouwen’ in de stekken wat verder weg.
  • Rust – De eigen kant, dicht tegen het kampement aan zal natuurlijk niet zo rustig zijn als tegen de andere, doodstille kant aan. Op sommige wateren zal die onrust niet zo van invloed zijn, op de meer dressuurgevoelige wateren natuurlijk wel.

Maar waarom eigenlijk niet? Waarom zou je je eigen kant niet bevissen? Een aantal redenen:

  • Meer stekken – Er zijn meer stekken beschikbaar; je hebt dus meer keus. Je hoeft nou niet alleen naar de overkant te kijken, maar je kan de eigen kant ook bevissen. Zo liggen er minder lijnen door het water en verder uit elkaar.
  • In principe dezelfde kant als de overkant – De ene kant van een water (mits de omstandigheden gelijk zijn) zal ongeveer hetzelfde eruit zien als de andere kant. Er liggen dus ook goede stekken onder je neus.
  • Anders vissen – Als er op die kampement altijd naar de verre plekken wordt gevist, kan het wel eens iets leuks opleveren als je eens iets anders probeert en op de eigen kant gaat vissen.

Het is natuurlijk altijd afhankelijk van de soort wateren dat je bevist, maar op een kanaal, rivier of een klein gesloten water, is het altijd verstandig om even naar de eigen kant te kijken of er mogelijkheden liggen.

Misschien kom je je nieuwe hotspot tegen!

Dit artikel is geschreven door:

Naam: Stefan Vervoort

URL: http://twitter.com/divitodesign

Beschrijving: love football, enjoy design, interesting video, shoot photos, write blogs, catch carpers, keep chilling. @divitodesign.

Please Respond and Give your Opinion

We use Gravatar to handle our avatars. Get one there!